Lacio pobedio Juventus sa 2-1

Lacio pobedio Juventus sa 2-1

Sergej Milinković-Savić i Matija Zakanji postigli su golove dok je Lacio održao majstorski kurs u napadu kako bi u subotu pobedio Juventus sa 2-1 na svom terenu, dok je ekipa Mauricija Sarija učvrstila drugo mesto u Seriji A, piše Rojters.

Lacio ima 58 bodova, pet ispred Rome koja je na trećem mestu sa devet mečeva do kraja kampanje. Juventus, koji se bori za mesto među prvih šest, je sedmi sa 44 boda, četiri boda zaostatka za Atalantom, koja zauzima poslednje mesto u evropskim kvalifikacijama.

Domaćini su prekinuli ćorsokak sedam minuta pre pauze kada je Milinković-Savić poluvolejom iz blizine realizovao centaršut u petercu.

Ipak, euforija na stadionu Olimpijko trajala je samo četiri minuta pre nego što je Adrijen Rabio uspeo da izjednači iz kornera, nakon što je golman Lacija Ivan Provedel odbranio udarac glavom Gleisona Bremera.

Umjetnost Lacija u napadu bila je očigledna osam minuta u drugom poluvremenu, kada je Luis Alberto zabio loptu u peterca i izbio Zakagnija u petercu, koji je spustio loptu u donji levi ugao i zapečatio pobedu domaćina.