Antonio Konte vraća Kvaratsheliju u formu: Napoli slavi prvu pobedu pod njegovim vođstvom

Antonio Konte vraća Kvaratsheliju u formu: Napoli slavi prvu pobedu pod njegovim vođstvom

Antonio Konte je vratio Khviča Kvaratsheliju u njegovu briljantnu formu, gurajući Napoli na put pobede. Kvaratshelija je postigao jedan gol i asistirao drugom dok je Napoli trijumfovao nad Bolonjom pobedom od 3:0 u Seriji A u nedelju, što je označilo prvu pobedu Kontea sa timom.

Konte je postao peti trener Napolija za nešto više od godinu dana kada je imenovan u junu, ali je njegov novi tim doživeo poraz od Helas Verone sa 3-0 u svom debiju u Seriji A. Napoli je takođe izgubio Kvaratsheliju zbog lakše povrede glave na tom meču, ali se krilni igrač iz Gruzije vratio u nedelju – uprkos tome što se upravo vratio iz svoje zemlje nakon što je njegova supruga rodila njihovo prvo dete ranije ove nedelje.

Bio je drugačiji Napoli od početka, a Đakomo Raspadori je za dlaku promašio šut u prvom minutu. Pre poluvremena Kvaratshelija je udarcem glavom iz najužeg ugla pogodio stativu, ali Napoli nije morao dugo da čeka na prvi gol pod Konteom.

Đovani Di Lorenco je pokrenuo potez u prvom poluvremenu, presekao je sa desne strane pre nego što je hranio Kvaratsheliju, koji je odlično vratio loptu, lobujući je preko odbrane Bolonje da bi Di Lorenco ubacio u dalji ugao mreže.

U strelac se u 75. minutu upisao i Kvaratshelija, koji je sa ivice šesnaesterca Bolonje sprintao niz teren i opalio u donji levi ugao, potpomognut blagim skretanjem. Proslavio je tako što je sisao palac u očiglednoj posveti svom novorođenom sinu.

Kvaratshelija je imao ruku i na trećem golu, u nadoknadi vremena, kada je dao loptu novopotpisanom Davidu Neresu, koji ju je prebacio Đovaniju Simeoneu da bi pobedio Lukaša Skorupskog.

Na drugom mestu, Atalanta i Roma su pretrpeli šokantne poraze. Atalanta, jedna od samo četiri tima koja su pobedila prvog vikenda, promašila je penal i dva puta pogodila zid u porazu od Torina rezultatom 2-1.

Letnji potpis Mateo Retegi doveo je Atalantu u prednost u 26. minutu, ali je Če Adams izjednačio za Torino pet minuta kasnije, a potom i sam postigao gol početkom drugog poluvremena. Retegi i Šarl De Ketelaere su odbili svoje napore prečkom, a Atalanta je imala bolju šansu da izjednači u nadoknadi vremena kada je dosuđen penal zbog prekršaja Valentina Lazara nad tinejdžerom Atalante Federikom Kasom.

Mario Pašalić se pojačao, ali mu je penal odbranio golman Torina Vanja Milinković-Savić.

Roma je takođe pala na svom terenu od Empolija sa 2-1, dok je Fiorentina na svom terenu remizirala bez golova protiv novopromovisane Venecije.