Kristijana Ronalda predstavio Al Nasr nakon saudijskog transfera

Kristijana Ronalda predstavio Al Nasr nakon saudijskog transfera

Al Nasr je u utorak zvanično predstavio Kristijana Ronalda kao novu zvezdu kluba iz Saudijske Arabije i rekao da je odbio brojne druge ponude iz Evrope i Severne Amerike.

Bivši napadač Mančester junajteda, Real Madrida i Juventusa potpisao je ugovor na dve i po godine da igra u Saudijskoj Pro ligi u jednom od najiznenađujućih transfera u istoriji sporta.

„Tako sam ponosan što sam doneo ovu veliku odluku u svom životu. U Evropi je moj posao završen. Osvojio sam sve i igrao za najvažnije klubove u Evropi. Ovo je novi izazov“, rekao je Ronaldo na konferenciji za novinare.

Fudbalski velikan, koji je osvojio pet nagrada Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta i pet titula u Ligi šampiona, igraće van Evrope po prvi put u svojoj legendarnoj karijeri.

Ronaldo je trebalo da bude predstavljen navijačima kasnije u Mrsol Parku kapaciteta 25.000 mesta u Rijadu, koji će postati njegov novi dom nakon što je sklopio ugovor u vrednosti do 200 miliona dolara godišnje – što ga čini najplaćenijim fudbalerom u istoriji.

Rekao je da je odbio druge ponude različitih timova širom sveta.

„To niko ne zna, ali imao sam mnogo prilika u Evropi, Brazilu, Australiji, Americi, Portugalu, mnogi klubovi su pokušavali da me potpišu. Dao sam reč ovom klubu – dodao je Ronaldo. „Želim da dam drugačiju viziju ove zemlje i fudbala. Zato sam iskoristio ovu priliku.”

Uzbuđenje se gradilo tokom celog dana uoči Ronaldovog predstavljanja, a navijači su krenuli na stadion rano u iščekivanju njegovog dolaska.

Veliki video ekrani na spoljnim zidovima terena prikazivali su ga u Al Nasrovoj žutoj i plavoj košulji.

37-godišnjem portugalskom reprezentativcu raskinut je ugovor sa Junajtedom u novembru nakon što je napravio eksplozivni TV intervju u kojem je kritikovao menadžera Erika ten Haga i vlasnike kluba, porodicu Glejzer.

Al Nasr, 18-struki šampion Saudijske Arabije, dao je ponudu Ronaldu tokom Svetskog prvenstva koje je u novembru i decembru održano u Kataru. Međutim, dogovor je potvrđen tek 30. decembra.

Ronaldo je u ponedeljak uveče doleteo na međunarodni aerodrom Kralj Kalid u Rijadu, gde su njega i njegovu porodicu dočekali navijači, pre nego što je u utorak prošao medicinske testove u parku Mrsol.

Očekuje se da će ovaj izuzetno ambiciozan transfer usredsrediti se na saudijski fudbal bez presedana uoči potencijalne ponude za organizovanje Svetskog prvenstva 2030. godine, kao i na Al Nasr, koji je malo poznat van Azije.

Za Ronalda, međutim, to verovatno spušta zavesu na njegovu karijeru u elitnom klupskom fudbalu.

Prošlog leta želeo je da pređe u klub koji se takmičio u Ligi šampiona nakon što Junajted nije uspeo da se kvalifikuje za najveće evropsko klupsko takmičenje.

Uprkos vezama sa Čelsijem, transfer nije ostvaren.

Takođe je izdržao razočaravajuće Svetsko prvenstvo, na kojem je ispao od Portugala u poslednje dve utakmice pre nego što je napustio teren u suzama nakon poraza od Maroka u četvrtfinalu.

Ronaldo je takođe postigao samo tri gola za Junajted u 16 ​​utakmica ove sezone, od kojih je jedan bio sa bele tačke.

Međutim, još uvek je bilo obeležja.

Postigao je svoj 700. gol u klupskoj karijeri protiv Evertona u oktobru i postao prvi igrač koji je postigao gol na pet svetskih prvenstava svojim penalom u pobedi Portugalije protiv Gane od 3-2 u grupnoj fazi.

Ronaldo će imati za cilj da osvoji ligašku titulu u četvrtoj različitoj zemlji nakon što je osvojio sedam domaćih šampionata u Engleskoj, Španiji i Italiji zajedno.

Al Nasr igra protiv Al Ta’eea u četvrtak, ali nije jasno da li će Ronaldo debitovati tako brzo nakon što završi svoj potez.