Krajinović preokretom do četvrtfinala Punea

Krajinović preokretom do četvrtfinala Punea

Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u treće kolo ATP turnira u Puneu, baš kao i Marin Čilić.

Krajinović je u duelu protiv Majkla Moa opravdao ulogu šestog favorita turnira i slavio je nakon tri seta. Meč je trajao dva sata i 12 minuta, a Krajinović je slavio rezultatom 2:6, 6:3, 6:4.

Amerikanac je odlično otvorio meč, u prvih pet gemova izgubio je samo jedan, a napravio je dva brejka. Krajinović je uspeo da vrati jedan brejk, ali je odmah zatim ponovo izgubio gem na svoj servis.

Do kraja seta je srpski igrač uspeo samo da spase jednu set loptu.

Krajinović je drugi set rešio u svoju korist jednim brejkom, napravio ga je u šestom gemu, a u ovom delu meča je mnogo bolje igrao u svojim gemovima pa nije dozvolio rivalu niti jednu priliku za brejk.

I treći set je odlučen jednim brejkom. Krajinović je prvo u drugom gemu spasao dve brek lopte, a sam je meč prelomio u sedmom meču.

U desetom gemu, u kome je Filip servirao za pobedu, njegov protivnik je imao jednu brejk loptu, ali je Krajinović prebrodio krizu i uspeo da završi posao.

U četvrrtfinalu će Krajinoviću rival biti Benžamin Bonzi koji je izbacio trećeg nosioca Emila Rusuvorija u dva seta – 6:1, 7:6.

Hrvatski teniser Marin Čilić zabeležio je pobedu u svom prvom meču na ATP turniru serije 250 u indijskom Puneu protiv Španca Roberta Karbaljesa Baene u tri seta 6:3, 3:6, 6:1.

Prvi nosilac jeste igrao tri seta, ali ne može se govoriti o nekoj drami. Samo u drugom setu 17. teniser sveta imao je pad, što je rezultirao gubitkom tog seta. Ipak, u trećem je na dominantan način završio posao i obezbedio plasman u četvrtfinale.

Tamo ga čeka Talant Grikspor, koji je u dva seta 6:4, 6:4 pobedio Marka Čekinata. Još jedan holandski teniser izborio je plasman u četvrtfinale. Van de Zandshulp bio je bolji od Italijana Kobolija 7:5, 6:4 i zakazao okršaj sa Martererom, koji je ranije izbacio Đerea.