Kostić: Bajern moćan, ali znamo kako da ih pobedimo

Kostić: Bajern moćan, ali znamo kako da ih pobedimo

Ajntraht Frankfurt i Bajern Minhen otvaraju u petak od 20.30 (SK1) novu, 60. sezonu Bundeslige. Desetostruki uzastopni šampion protiv osvajača Lige Evrope. Bajern bez Roberta Levandovskog, Ajntraht sa Filipom Kostićem. Najbolji igrač Ajntrahta uoči početka novog šampionata govori za Sport klub.

Srpski reprezentativac započinje petu sezonu u ekipi sa „Dojče bank“ stadiona. U prvoj je bio proglašen od strane uticajnog „Bilda“ za najbolje pojačanje kluba, sada je bez dileme ključni igrač i prva zvezda tima. Kostić je, nakon što je uvršten u najbolji tim sezone, proglašen i najboljim igračem drugog po snazi evropskog takmičenja. Prodorni krilni bek obeležio je duele protiv Barselone I Rendžersa.

„Bila je to neverovatna sezona u Ligi Evrope i senzacionalan uspeh! Nagrada za možda i nepravedno izgubljeno polufinale protiv Čelsija dve godine ranije“, skromno rekapitulira prethodnu sezonu srpski as na početku razgovora za Sport klub.

Veliki izazov za Ajntraht biće premijerno učešće u Ligi šampiona. Glavni razlog zbog kojeg je prodorni krilni bek, za sada, odlučio da ostane u klubu i pored konkretnih ponuda Vest Hema i Juventusa.

„Biće to veliki izazov i za mene i za klub, ali mi smo i ranijih godina pokazali da nam igranje u Evropi više odgovara od domaćeg prvenstva i siguran da ćemo i u Ligi šampiona ostvariti zapažen rezultat“, samouveren je igrač Ajntrahta, koji je ranije nosio dres takođe dva nemačka velikana – Štutgarta i Hamburga.