Kostić pre početka Formule 4: Nadam se da ću zameniti Hamiltona u Ferariju

Kostić pre početka Formule 4: Nadam se da ću zameniti Hamiltona u Ferariju

Mladi srpski vozač Andrija Kostić postao je član holandske ekipe „Van Amersfoort rejsing“, za koju su svojevremeno vozili trostruki šampion sveta Formule 1 Maks Ferštapen, kao i vozač Ferarija Šarl Lekler.

Kostić će se takmičiti na prvenstvu Evrope i šampionatu Italije u Formuli 4, jednom od najjačih svetskih šampionata za mlade vozače i niže kategorija trka formula.

„Voziću za jedan od dva najbolja tima u šampionatu i mislim da mogu da mi pruže bolid koji će se boriti za pobede“, naveo je četrnaestogodišnji vozač Andrija Kostić.

Sezona u Formuli 4 počinje 4. i 5. maja, trkama u Mizanu, a ukupno će biti održano sedam trkačkih vikenda, sa po tri trke, što je ukupno 21 trka u sezoni.

Šampionat Evrope počinje 24. i 25. avgusta u Muđelu, a poslednja od devet trka zakazana je za 5. i 6. oktobar u Monci.

„Imaću 16 trkačkih vikenda ove godine, a ukupno će biti 48 trka tokom sezone. Vozim relativno kratko za moderno vreme. Svi ostali voze po 10 godina karting i promenili su mnogo kategorija, a meni je to bio ogroman izazov da sa malo iskustva promenim kategoriju“, istakao je Kostić.

Andrija je došao na prag najpraćenijeg automobilskog takmičenja – Formule 1, jer je prvenstvo Italije u Formuli 4 korak pre ulaska u prateća takmičenja Formule 1 iz kojeg potom dolaze vozači.

„Hamilton je nedavno potpisao za Ferari, nadam se da ću ga zameniti za par godina“, naveo je mladi Kostić.

Andrija Kostić je učenik Osnovne škole „Ruđer Bošković“, rođen je u Beogradu 15. marta 2009. godine, a počeo je da se takmiči u trkama kartinga pre dve godine. U martu će napuniti 15 godina.

Uskoro počinje nova sezona Formule 1. Titulu svetskog šampiona brani Holanđanin Maks Ferstapen koji je na početku karijere bio vozač Van Amersfot rejsing tima.