Košarkašice Srbije protiv Belgijanki za polufinale Evropskog prvenstva

Košarkašice Srbije protiv Belgijanki za polufinale Evropskog prvenstva

Košarkašice Srbije igraju protiv Belgije četvrtfinalni meč na Evropskom prvenstvu. Duel počinje u 15 sati.

Pred braniocem titule na Evropskom šampionatu je novi izazov duel protiv Belgijanki u borbi za polufinale. Izabranice Marine Maljković moraće da pruže još bolju partiju kako bi preskočile još jednu prepreku na prvenstvu.

Košarkašice Srbije nakon dve startne pobede u trećem meču poražene su od Mađarica i tako su morale da igraju još jedan meč kako bi se domogle četvrtfinala.

Naše su bile druge u grupi i do četvrtfinala su stigle preko Velike Britanije, koju su u utorak posle velike borbe savladale sa 66:60. Belgijanke su bile prve u svojoj grupi tako da odmornije ulaze u ovaj duel. Naime, one su bile prvoplasirane u Grupi B, a poslednji meč odigrale su u nedelju.

Tako da su rivalke imale tri dana pauze pred ovaj duel. S druge strane naša selekcija ima kontinuitet igranja, ali i samo dan pauze pred četvrtfinale. Videćemo kome će to doneti prednost na terenu. 

Glavni adut našeg tima je odlična i agresivna igra u odbrani i sjajan atmosfera u ekipi i iskusna selektorka na klupi, koja drži sve konce igre. 

Selektorka Marina Maljković respektuje rivala i navodi da su one u vrhu evropske košarke i dodaje da njene izabranice čeka izuzetno težak meč.

„Znamo sve o Belgiji. Njihovu najbolju igračicu treniram u Fenerbahčeu, nosilac je tima. Oni su u vrhu sve vreme, sa nama, Francuskom i Španijom.“

“Glavni su favoriti za zlato, MVP Evrolige, znamo ih u dušu, izuzetno težak meč će biti, ali hajde da ne stajemo. Oni su favoriti, a mi moramo da grizemo“, zaključila je Marina Maljković.