Košarkašice protiv Turske započinju odbranu evropskog zlata

Košarkašice protiv Turske započinju odbranu evropskog zlata

Ženska košarkaška reptezentacija Srbije utakmicom protiv Turske od 15 časova započinje put ka odbrani titule osvojene pre dve godine u Valensiji. Tok utakmice u Ljubljani možete pratiti na našem na našem portalu.

Košarkašice Srbije protiv Turske započinju pohod ka odbrani najsjajnijeg odličja osvojenog 2021. godine u Valensiji pobedom nad selekcijom Francuske.

Ženska reprezentacija Srbije vodi u međusobnim duelima protiv Turske. Srpkinje su trijumfovale u sedam mečeva, dok su izgubile tri. Poslednji put su se sastale 2020. godine u Turskoj gde je Srbija pobedila nakon produžetaka.

Reprezentativka Jovana Nogić istakla je da devojke u meč protiv Turske moraju da uđu sa najvećim fokusom.

„Mislim da smo uigrane i spremne za prvu utakmicu na Evrobasketu protiv Turske, koja će ujedno biti i najzahtevnija. Mislim da će prvo mesto u grupi zavisiti od te utakmice. Imaju veoma dobre igračice, dobar su i uigran tim. Treba da uđemo u duel sa najvećim fokusom. Biće najteži meč, ali mislim da smo spremne“, dodala je Nogićeva.

Branilac evropskog trofeja nalazi se u Grupi D Evrobasketa koji se održava u Ljubljani, gde će igrati sa Turskom, Slovačkom i Mađarskom.

Srbija je uz Francusku, Španiju i Belgiju glavni favorit za osvajanje prvog mesta.