Košarkaši Zvezde savladali Partizan i smanjili prednost protivnika u finalnoj seriji

Košarkaši Zvezde savladali Partizan i smanjili prednost protivnika u finalnoj seriji

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Partizana 91:78 u trećem meču finalne serije plej-ofa ABA lige. U neizvesnom i nervoznom meču crveno-beli do pobede stigli sjajnom igrom u poslednjoj deonici. Zvezda smanjila na 2:1 u finalnoj seriji, četvrti meč na programu je u utorak u 20 sati i 30 minuta, a domaćini su ponovo crveno-beli.

Još jedan duel „večitih“ rivala u Pioniru nije mogao bez incidenata, pa je tako početak meča kasnio 25 minuta zbog gađanja Partizanoivih igrača raznim predmetima sa tribina.

Kao da je to dodatno uticalo na igrače obe ekipe, koji su počeli izuzetno stegnuto i nervozno.

Zvezda je povela 9:3, Partizan preokrenuo na 11:9, pa je od tog trenutka višena rezultatska klackalica.

Crno-beli su živeli od šuta za tri poena, dok je Zvezda većinu poena postizala iz srca reketa.

Ipak, ekipa Željka Obradovića veoma brzo je ušla u problem sa ličnim greškama, naročito centri Smailagić i Lesor, što je u velikoj meri pomoglo Zvezdi da kroz reket dolazi do lakših poena.

Gosti su izuzetno šutirali za tri poena tokom celog meča, na kraju završili na 12/25.

Partizan je na poluvreme otišao sa tri poena prednosti, ali je Zvezda vrlo brzo došla do izjednačenja, pa smo gledali izuzetno izjednačenu treću deonicu.

Serija crveno-belih počela je sredinom poslednje deonice. Čvrsta odbrana izrodila je neke lake poena, pa je razlika brzo došla do dvocifrene.

Partizan je pokušao da se vrati u meč, ali veliki broj izgubljenih lopti (čak 17) uzrokovao je veći broj napada za crveno-bele, koji su to umešno iskoristili.

Nedović je vukao ekipu Duška Ivanovića, a kad su se pridružili Petrušev i Mitrović, vrlo je teško bilo Partizanu da se vrati u igru. Nedović je na kraju ubacio 19 poena, dva centra po 16, dok je Vildoza dodao 14.

Egzum je bio najbolji u ekipi Željka Obradovića sa 16 poena, 15 je dodao Madar, a 12 Kevin Panter.