Košarkaši Zvezde protiv Asvela u Beogradu na evroligaškoj premijeri

Košarkaši Zvezde protiv Asvela u Beogradu na evroligaškoj premijeri

Crvena zvezda biće domaćin Asvelu u utakmici prvog kola Evrolige kojom će otvoriti novu sezonu elitnog takmičenja Starog kontinenta. Utakmica u „Štark“ areni počinje u 19 sati.

Crveno-beli u večerašnji duel i novu sezonu ulaze sa velikim ambicijama, iako je tim znatno izmenjen u odnosu na prošlu sezonu. Klub je zamenio čak deset igrača, pa mnogi smatraju da će im trebati vremena da se uigraju.

Na drugoj strani tim Asvela ambiciozno dolazi na gostovanje uz želju da se Zvezdi revanšira za poraz u poslednjem duelu koji su pretrpeli u drugoj utakmici u okviru pripremnog turnira na Sardiniji.

Nova sezona u Evroligi imaće i novi format takmičenja, plej-in. Plasman u plej-of na kraju regularnog dela sezone izboriće timovi od prvog do šestog mesta na tabeli, a sedmoplasirana i osmoplasirana ekipa igraće jednu utakmicu i pobednik će ići direktno u plej-of Evrolige.

Poražena ekipa iz tog duela igraće tri dana kasnije protiv pobednika ekipa koje su zauzele deveto i 10. mesto na tabeli u regularnom delu. Domaćini svake utakmice u plej-in-u biće ekipe koje su bile bolje plasirane na tabeli u regularnom delu. Regularna sezona u Evroligi trajaće do 12. aprila 2024. godine.