Košarkaši Srbije savladali Tursku

Košarkaši Srbije savladali Tursku

Košarkaši Srbije su u dvorani “Aleksandar Nikolić” u Beogradu savladali Tursku, rezultatom 77:76, u meču 10. kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. godine.

Srbija je u meču Grupe I nakon vrlo zanimljive igre na obe strane prvu četvrtinu dobila sa 24:21, a u drugom delu igre turska selekcija je pružila dobar otpor i bilo je 13:13, pa je domaćin na poluvremenu imao prednost od 37:34.

Turski košarkaši su nakon odlične igre treću deonicu dobili sa 20:17 i izjednačili na 54:54. Srbija je nakon veoma neizvesne završnice poslednju četvrtinu dobila sa 23:22 za konačnih 77:76.

Najefikasniji u timu Srbije su bili Marko Gudurić sa 18 i Dušan Ristić 16 poena, a kod Turske Skotie Vilbekin koji je ubacio 22 i Onuralp Bitim sa 18 poena.

Košarkaši Srbije su ovom pobedom napravili veliki korak ka plasmanu na svetski šampionat. Za odlazak na smotru najboljih treba im jedna pobeda iz predstojeće dve utakmice – protiv Grčke na gostovanju, odnosno Velike Britanije na domaćem terenu.

Lider Grupe I je trenutno Latvija sa sedam pobeda i samo jednim porazom, a potom slede Srbija i Grčka s 5-3, Turska i Belgija (3-5) i Velika Britanija (1-7).

Kvalifikacije za Mundobasket, koji se naredne godine igra u Indoneziji, Japanu i na Filipinima, nastavljaju se u februaru.