Košarkaši Partizana poraženi od Monaka

Košarkaši Partizana poraženi od Monaka

Košarkaši Partizana poraženi su od Monaka sa 85:70 u meču 24. kola Evrolige.

Crno-beli su prvi put poraženi na gostovanju kod Monaka u ukupnim međusobnim duelima.

Tim Saše Obradovića je produžio niz na četiri pobede kod kuće i tri trijumfa u prethodna tri kola.

Partizan je odlično parirao Monaku na samom početku meča, pre svega zahvaljujući raspoloženom Panteru i Kaminskom, koji je odmah po ulasku sa klupe pravio probleme Žaiteu i Motejunasu. Trojkom Kaminskog na startu druge deonice gosti su stigli do maksimalnih plus pet, ali nisu uspeli da povise na dvocifreni plus.

Monako je preuzeo kontrolu meča krajem druge deonice i nastavio u svom ritmu nadalje. Panterov koš na pet sekundi do kraja treće deonice je postavio goste na 63:61, da bi mu Džejms odgovorio na drugoj strani. Željko Obradović rešava da krene poslednju četvrtinu sa defanzivnom petorkom sa Avramovićem, Jaramazom, Trifunovićem, Smailagićem i Kaboklom. Ispostavilo se sa napadačke strane kao loša ideja. Partizan je primio brza četiri poena, a na drugoj strani su završavali napade teškim promašajima za tri.

Šanse Partizana je definitivno pokopala trojka Majka Džejmsa sa 10 metara uz faul Pantera.

Kevin Panter je bio najraspoloženiji igrač na obe strane, ali uzalud. Kapiten gostiju je završio sa 28 poena. Najbolja podrška mu je bio Frenk Kaminski sa 17 poena (2/3 za dva, 3/4 za tri,4/5 slobodna bacanja).

Majk Džejms se sa 19 poena nakupljenih u ovom okršaju izjednačio sa Nandom de Koloom na drugom mestu najboljih strelaca u istoriji Evrolige. Podelio je i sedam asistencija. Pratio ga je Mamadu Žaite sa 14 poena i šest skokova.

Monako je imao neverovatnih 17 skokova u napadu i na 15 asistencija je izgubio samo šest lopti. Partizan je previše grešio – 16 izgubljenih lopti na 13 asistencija.

Partizan je sada na po 12 pobeda i 12 poraza, a sledi im gostovanje u Bolonji protiv Virtusa. Monako sa 14-10 ostaje kod kuće, a dolazi im Fenerbahče.