Košarkaši Partizana igraju protiv Žalgirisa

Košarkaši Partizana igraju protiv Žalgirisa

Košarkaši Partizana večeras od 19.00 sati igraju protiv Žalgirisa u Kaunasu utakmicu 14. kola Evrolige.

Nakon tri uzastopne evroligaške pobede u Beogradu – protiv Panatinaikosa, Monaka i Olimpije iz Milana, košarkaši Partizana u Kaunasu započinju turneju od tri vezana gostovanja u elitnom evropskom takmičenju.

Crno-beli su stigli u Litvaniju kao šesti na tabeli Evrolige sa pozitivnim skorom – sedam pobeda i šest poraza u dosadašnjem toku takmičenja.

Da je u dobroj formi i puna samopouzdanja, pokazala je ekipa Partizana i u ponedeljak, kada je u 11. kolu regionalne ABA lige na domaćem terenu rutinski i ubedljivo savladala SC Derbi ( 99:76), osvetivši se za poraz u finalu ABA Superkupa s početka sezone.

Kada se saberu pobede u oba takmičenja, crno-beli su ih nanizali šest i poslednji put su izgubili još 24. novembra od Efesa u Istanbulu.

Najveći problem Željka Obradovića trenutno su nagomilane povrede. Sa ekipom put Kaunasa nisu krenuli već duže vreme odsutni Uroš Trifunović, Frenk Kaminski i Aleksa Avramović, čiji se povratak na teren očekuje tek u februaru.

Dan pred polazak na gostovanje, trening su propustili i Ognjen Jaramaz, Zek Ledej i Džejms Naneli, ali na njih će Obradović moći da računa. U avion za Litvaniju seo je i mladi Savo Drezgić.

„Svako naredno gostovanje će biti najteže. Žalgiris je tim koji igra izvanredno, imaju jasnu ideju kako i gde da napadaju i imaju ogromnu energiju, kako napadački tako i odbrambeno. Sigurno je da nas očekuje veoma teška utakmica“, rekao je Željko Obradović dan uoči puta u Kaunas.