Košarkaši Partizana igraju protiv Bajerna

Košarkaši Partizana igraju protiv Bajerna

Košarkaši Partizana od 20.30 dočekuju ekipu Bajern Minhena u „Štark areni“ u meču 26. kola Evrolige.

Ekipa Željka Obradovića je trenutno u velikom padu forme, započetom u tesnom porazu u „večitom derbiju“ u ABA ligi, zaključno sa debaklom protiv Splita. Između ta dva regionalna duela su neslavno završili gostovanja u Monaku i Bolonji.

Kriza je nastupila i u napadu, Partizan je Splitu ubacio tek 67, a Monaku 70 poena. Manir slabijeg starta utakmice, kaskanja i sustizanja rivala postaje sve manje simpatičan navijačima. Potrebno je da se vidi fokus i maksimalan pristup od samog starta.

Susret sa Bajernom poslednji je u Evroligi pred pauzu od tog takmičenja i okretanja Igokei, pa Kupu Radivoja Koraća. Partizan mora da opravda ulogu favorita pred svojim navijačima protiv nemačkog kluba kako bi mirnije glave dočekao borbu za prvi trofej u sezoni.

Valja istaći da će Partizan biti bez Uroša Trifunovića, koji se još oporavlja nakon što mu je pozlilo prilikom leta ka Bololji pred meč sa Virtusom.

Po završetku reprezentativnih prozora im dolazi Efes, pa idu u Milano. Ekipe trenutno istog ranga kao i Bajern. Potrebno je uhvatiti zamajac za jak finiš kao što je i u protekloj bio slučaj. Na sve to ne treba da se ignoriše i borba za drugo mesto u ABA ligi.

Prethodni susret u osmom kolu okončan je pobedom domaćina 94:85 u Minhenu. Bajern je uspeo da uvede crno-bele u svoj ritam igre posle slabijeg početka. Partizanu su „došli glave“ Silvan Francisko i Leonardo Bolmardo smelim kreacijama i pogocima, kao i hladnokrvom izvođenju slobodnih bacanja u završnici. Karsen Edvards je bio prvi strelac ekipe sa 21 poenom. Zanimljivo, sadašnji igrač Crvene zvezde Fredi Gilespi je tada upisao osam poena i četiri skoka za 14 minuta na parketu.

Taj okršaj je ostao upamćen kod navijača Partizana po pozitivno šokantnom debiju Bruna Kabokla za Partizan i ujedno u Evroligi. Brazilac kao prava nepoznanica je bio pravi faktor iznenađenja sa pogođenim šutevima za tri, zakucavanjima, energijom u odbrnai i napadu. Bio je najefikasniji sa 19 poena. Sada je u vidnom padu forme i oštrine. Oslabio je njegov uticaj u borbi pod košem. Frenk Kaminski je tad bio upitan, da bi u poslednje vreme prikazao pozitivna izdanja.

Crno-beli iz Beograda su posle tog susreta bili na 3-5, a ni sada nisu u ništa boljoj situaciji sa 11. mestom i 12-13. Bajern je u grupi ekipa sa 10 pobeda i 15 poraza na „ničijoj zemlji“ između plej-ina i dna tabele. Uz njih su i Zvezda, Olimpija, Efes i Žalgiris. 

Partizanu je u ovom trenutku prioritet pobeda kao takva. Ukoliko bude i dvocifrena, dobro će doći po pozitivan skor u međusobnom skoru i sa psihičkog aspekta.