Košarkaši Novog Zelanda pobedili Hrvatsku u kvalifikacijama za Olimpijske igre

Košarkaši Novog Zelanda pobedili Hrvatsku u kvalifikacijama za Olimpijske igre

Košarkaši Novog Zelanda pobedili su Hrvatsku rezultatom 90:86 u meču drugog kola grupe C1 kvalifikacija za Olimpijske igre i tako sačuvali šanse da se domognu polufinala turnira u Atini, u koje se uprkos današnjem porazu Hrvatska već plasirala.

Pred početak poslednje deonice Hrvatska je imala pet poena prednosti (79:74), ali je Novi Zeland uspeo da napravi veliki preokret u finišu i stigne do pobede koja ga ostavlja u trci za plasman u polufinale.

Kori Vebster je sa 21 poenom predvodio Novi Zeland do pobede, Shea Ili je dao 18, Ajzeja Moriohuhu-Leafa 14, Tomas Džejms Vodanovič 11, a Janik Vecel 10.

Kod Hrvatske je najefikasniji bio Ivica Zubac sa 29 poena i 14 skokova, Dario Šarić je dao 19, Mario Hezonja 16, Dario Drežnjak 10, a Džejlin Smit devet poena uz pet asistencija.

Hrvatska je juče savladala Sloveniju (108:92) pa je zbog koš količnika +12 već obezbedila plasman u polufinale, ali ostaje da se se vidi sa kog mesta. Ukoliko Novi Zeland pobedi Sloveniju, Hrvatska će biti druga, a Hrvatska će ostati prva ako Slovenija pobedi Novi Zeland sa manje od 29 poena razlike.

Ukoliko Slovenija deklasira Novi Zeland sa više od 29 razlike osvojiće prvo mesto.