Košarkaši CSKA savladali Nižnji

Košarkaši CSKA savladali Nižnji

Košarkaši CSKA posle produžetka savladali su u Moskvi Nižnji 104:96. Način na koji su stigli do trijumfa ne viđa se često na košarkaškim utakmicama jer je ekipa iz Novgoroda šest sekundi pre kraja imala pet poena prednosti.

Dve ekipe su igrale uzbudljiv meč od samog početka, Nižnji je vodio u poslednjoj deonici, ali je onda po ko zna koji put ove sezone ispustio pobedu.

Posle prve deonice koja je košem razlike pripala domaćoj ekipi, ekipa iz Novgoroda je preuzela prednost. Gosti su od tog trenutka većinski vodili, a CSKA je u nekoliko navrata dolazio do izjednačenja.

U poslednjoj četvrtini, Nižnji je ponovo vodio, a onda su šest sekundi pre kraja, posle slobodnih bacanja, imali pet poena prednosti, kada je čitava ekipa sinhronizovano odlučila da ne igra odbranu.

Melo Trimbl je iskoristio situaciju da za tri sekunde pretrči teren i postigne dvojku, a onda je Evgeni Baburin, košarkaš Nižnjeg, umesto da loptu izvede najbližem košarkašu do sebe, nonšalantno bacio dodavanje saigraču koji je bio na sredini terena.

Američki internacionalac Kasper Ver presekao je dodavanje, šutnuo trojku i pogodio za izjednačenje i 92:92. Gosti su u produžetku izgubili.