Košarkaši Crvene zvezde dočekuju ekipu Studentskog centra

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju ekipu Studentskog centra

Košarkaši Crvene zvezde od 18. časova u „Hali Aleksandar Nikolić“ dočekuju ekipu Studentskog centra u okviru pretposlednjeg 25. kola regionalne ABA lige.

Posle pomalo neočekivanog poraza od Mege kojim je prekinut niz pobeda izabranika Janisa Sferopulosa u regionalnom takmičenju, Zvezda će dočekati ekipu Studentskog centra čija je sudbina u njenim rukama.

Crveno-beli će regionalni deo sezone završiti na prvoj poziciji bez obzira na ishod naredna dva meča, ali ona može da bira koga će imati za protivnika u četvrtfinalu.

Studentski centar ima veliki motiv. Crnogorski predstavnik je trenutno deveti na tabeli i sa Splitom se bori za poslednje mesto koje vodi u plej-of.

Ukoliko bi podgorički tim pobedio, bili bi sigurni protivnik Zvezde, dok bi u slučaju poraza zavisili od meča Splita i Crvene zvezde u poslednjem kolu, dok bi i sami morali da nadigraju Budućnost.

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je da koncentracija i energija igrača „crveno-belih“ moraju da budu na maksimalnom nivou na predstojećem meču sa Studentskim centrom.

„Igramo protiv ekipe, koja se bori za plasman u plej-of ABA lige. Sa druge strane, mi želimo da se vratimo na pobednički put i pobedama, a konkretno ova u ponedeljak donela bi nam prvo mesto na tabeli pred plej-of. Kao i uvek, ali posebno pred ovaj meč, koncentracija i energija mojih košarkaša moraju da budu na maksimalnom nivou“, rekao je Sferopulos.

Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić izjavio je da njegov tim očekuje važan meč.

„Izuzetno važna utakmica je pred nama i to sa dobrim timom, koji je u borbi za bolju poziciju pred plej-of. Svoj kvalitet i mogućnosti pokazuju tokom cele sezone i moramo da pristupimo ovoj utakmici izuzetno ozbiljno, čvrsto i sa maksimalnom koncentracijom na terenu. Znamo odakle nam preti najveća opasnost, ali verujem da ćemo uz podršku naših navijača i sa tribina svi zajedno doći do važnog cilja, a to je prednost domaćeg terena u doigravanju i prvo mesto“, istakao je Lazić.