Korijere delo sport: Siner otpustio trenera i fizioterapeuta

Korijere delo sport: Siner otpustio trenera i fizioterapeuta

Italijanski teniser Janik Siner otpustio je kondicionog trenera Umberta Feraru i fizioterapeuta Đakoma Naldija nekoliko dana nakon što je objavljeno da je dva puta bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu klostebol u martu ove godine.

Janik Siner je raskinuo saradnju sa dvojicom najbližih saradnika, javljaju italijanski mediji.

„Poslednjih nedelja nisu bili uz njega i nisu se viđali, sada je sigurno da to nije bio privremeni izbor već definitivan“, navodi Korijere delo sport.

Italijanski mediji navode da je razlog prekida saradnje to što je Siner dva puta bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu klostebol u martu 2024. godine. 

Siner ne snosi krivicu i odgovornost za pozitivne doping nalaze jer mu je u oba slučaja uvažena žalba. Italijan je objasnio da je došlo do slučajne kontaminacije, pošto je jedan član njegovog tima navodno koristio sprej za malu ranu na telu koji u sebi sadrži klostebol.

Korijere delo sport je preneo i sadržaj razgovora sa Sinerovim trenerom Darenom Kejhilom.

„U martu u Indijan Velsu Đakomo Naldi je povredio ruku instrumentom za uklanjanje žuljeva sa stopala. Na njegovom malom prstu na nozi je bila prilično velika posekotina. Siner je video Naldijev povređeni prst i pitao ga da li je koristio kreme ili druge tretmane, Naldi mu je rekao ne, što je bila istina. Ko mu je dao sprej koji je prilično uobičajen u Italiji, ja ne znam. Postoji nekoliko primera da su italijanski igrači bili pozitivni na supstancu ovog spreja“, rekao je Kejhil, a preneo je italijanski list.

Sinerov trener je rekao da teniser nema aktivnu ulogu u ovom slučaju, bez obzirom što je bio pozitivan prilikom antidoping testa.

„Tokom naredne nedelje Naldi je nastavio da koristi sprej za povređeni prst, a da mi nismo znali za to. Svi moraju da znaju da Siner nema nikakvu aktivnu ulogu u ovoj priči, nije ništa unosio, nije uzimao ništa i samo je bio pozitivan“, istakao je Sinerov trener u razgovoru za Korijere delo sport.

Italijanski list podseća da je Umberto Ferara bio Sinerov kondicioni trener i da se brinuo o pripremama i mnogim drugim stvarima, dok je fizioterapeut Naldi napustio posao u Virtusu iz Bolonje da bi radio sa najboljim teniserom sveta.

Siner se trenutno nalazi u Njujorku gde se priprema za poslednji grend slem u sezoni, a ranije danas igrao je piklbol sa Novakom Đokovićem.