Kopenhagen osigurao plasman u nokaut fazu Lige šampiona

Kopenhagen osigurao plasman u nokaut fazu Lige šampiona

Uzbudljiv završetak grupne faze Lige šampiona doneo je iznenađujuću eliminaciju Mančester Junajteda nakon što je Kopenhagen pobedio Galatasaraj sa 1:0 u utorak. Ovaj rezultat obezbedio je danskom šampionu drugo mesto u Grupi A i plasman u nokaut fazu, dok su šanse Junajteda nestale.

Jedini gol na utakmici postigao je Lukas Lerager u 58. minutu nakon asistencije Eliasa Achourija. Iako je Galatasaraj pružao napore, nisu uspeli izjednačiti rezultat, a situacija se dodatno zakomplikovala isključenjem Leragera, koji je dobio dva žuta kartona u pet minuta.

I pored pobede nad Bajernom iz Minhena (1:0), Mančester Junajted nije uspeo osigurati plasman u nokaut fazu, završavajući na poslednjem mestu u grupi. Kopenhagen je sada u drugom krugu Lige šampiona i sprema se za dalje izazove u elitnom evropskom takmičenju.

Ova neuspešna kampanja u Ligi šampiona dodatno stavlja pritisak na menadžera Erika ten Haga, a Junajted će morati tražiti odgovore i poduzeti korake kako bi poboljšao svoje performanse u narednim takmičenjima.