Portugal pobedio Češku rezultatom 2-1 na početku Eura 2024

Portugal pobedio Češku rezultatom 2-1 na početku Eura 2024

U prvoj utakmici Evropskog prvenstva, Portugal je pobedio Češku rezultatom 2-1, zahvaljujući golu Franciska Konseisaa postignutom u nadoknadi vremena. Konseisao je ušao u igru u poslednjim trenucima meča i postigao gol u 92. minutu, nakon što je uspeo da savlada češkog golmana Staneka.

Francisko Konseisao, zamenik u ekipi Portugala, postigao je gol u nadoknadi vremena za pobedu nad Češkom 2-1 u prvoj utakmici Evropskog prvenstva. Konseisao je postigao gol u 92. minutu, nakon pokušaja blokiranja šuta Pedra Neta od strane Robina Hranca. Konseisao je bio toliko uzbuđen zbog gola da je dobio kaznu zbog skidanja dresa.

Skoro 24 godine nakon što je Serđo Konseisao, otac Franciska Konseisaa, postigao het-trik na Euru 2000, Francisko je ponovio porodični uspeh postigavši ključni gol na Evropskom prvenstvu.

Jindrih Stanek, golman Češke Republike, uspeo je da zaustavi Kristijana Ronalda koji je postao prvi igrač koji je nastupio na šest evropskih prvenstava. Iako Ronaldo nije uspeo da postigne gol na ovom meču, njegovo prisustvo je bilo značajno za portugalsku ekipu.

Portugalski defanzivac Pepe, u svojim 41 godinama, postao je najstariji igrač koji je nastupio na ovom turniru. Iako nije imao previše posla zbog dominacije Portugala u posedu lopte i stvaranju šansi, Pepe je pokazao svoje iskustvo na terenu.

Uzbudljivi trenutak na meču desio se kada je Lukas Provod pogodio stativu, prekinuvši mrtvu tačku utakmice. Portugal je uspeo da izjednači rezultat nakon što je Stanek odbranio udarac glavom Nuno Mendeša.

U drugoj utakmici Grupe F, Turska je savladala Gruziju rezultatom 3-1, dok je Portugal ostvario važnu pobedu nad Češkom.