Kolumbija pobedila branioca titule Argentinu sa 2-1 u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Južnoj Americi

Kolumbija pobedila branioca titule Argentinu sa 2-1 u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Južnoj Americi

Fudbaler Džejms Rodrigez postigao je gol iz jedanaesterca za Kolumbiju i tako doneo pobedu protiv Argentine u utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Lionel Mesi, argentinska fudbalska zvezda, nije bio u mogućnosti da igra u ovom meču koji se odigrao u Barankili. Timovi su se poslednji put sastali u finalu Kopa Amerike.

Kolumbijski fudbaler Jerson Moskera otvorio je golove u 25. minutu, dok je Argentina uspela da izjednači rezultat u 48. minutu preko Niko Gonzalesa, koji je iskoristio grešku u odbrani Kolumbijaca. Odlučujući trenutak desio se u 60. minutu kada je Rodrigez sa bele tačke postigao gol za pobedu na stadionu Metropolitano.

Argentina, aktuelni šampion Svetskog prvenstva, osvojila je Kopa Ameriku pobedivši Kolumbiju rezultatom 1:0 u produžecima tokom jula. Kolumbija, koja nije uspela da pobedi Argentinu od 2019. godine, i dalje ostaje neporažena u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Južnoj Americi.

Argentina trenutno predvodi grupu sa 18 bodova nakon osam odigranih mečeva, što je dva boda više od Kolumbije. Pored ovog meča, u utorak su odigrane još četiri utakmice: Čile protiv Bolivije, Ekvador protiv Perua, Venecuela protiv Ekvadora i Paragvaj protiv Brazila.

Šest najboljih timova u južnoameričkim kvalifikacijama obezbediće direktna mesta na Svetskom prvenstvu 2026.