Frankfurt pobedio Darmštat sa 4-2 u Kupu Nemačke

Frankfurt pobedio Darmštat sa 4-2 u Kupu Nemačke

Ajntraht iz Frankfurta je bio primoran da naporno radi i bila su mu potrebna dva gola i asistencija naprednog napadača Randala Kolo Muanija da bi odneo pobedu od 4-2 nad liderom druge lige Darmštat 98 i rezervisao mesto u četvrtfinale Kupa Nemačke u utorak, preneo je Rojters.

Domaćini, koji se 21. februara susreću sa Napolijem u osmini finala Lige šampiona, prošli su nakon što je 24-godišnji Kolo Muani postigao dupli pogodak, takođe dva puta u ligi u subotu.

Reprezentativac Francuske, koji je uživao u velikom usponu u poslednjih nekoliko meseci, a takođe je igrao i u finalu Svetskog prvenstva u decembru, pogodio je svoju prvu šansu na utakmici, udarivši glavom preko golmana Darmštata Marsela Šuena u šestom minutu.

Trebalo je da bude 2-0 u 23. ali Mario Gece nije mogao da pobedi Šuena iz neposredne blizine.

Umesto toga, Darmštat je postigao gol preko Matijasa Honsaka, takođe dvostrukog strelca prošle nedelje u drugoj ligi, završivši brzu pauzu nakon što su defanzivci Frankfurta uhvaćeni potpuno van pozicije.

Honsak je postigao svoj drugi gol samo dva minuta kasnije pre nego što je Rafael Bore izjednačio domaćina minut pre poluvremena.

Ajntraht, osvajač Kupa Nemačke 2018. godine, preokrenuo je igru u 63. dodavanjem iz udžbenika, a Kolo Muani je vratio loptu glavom za Daičija Kamadu da bi je zagrmio van šesnaesterca.

Kolo Muani je potom zaključio svoj dobar učinak još jednim golom u 90. minutu nakon što ga je Gece poslao preciznim pasom.