Koko Gaf trijumfuje u finalu Okland klasika, ulazi u Australijan open s pobedničkim samopouzdanjem

Koko Gaf trijumfuje u finalu Okland klasika, ulazi u Australijan open s pobedničkim samopouzdanjem

Koko Gaf, šampionka Otvorenog prvenstva SAD, nastavlja svoj sjajan niz osvajanjem titule na Okland klasiku, gde je pobedila drugog nosioca Elinu Svitolinu u dramatičnom finalu. Ovom pobedom, Gaf postaje četvrti igrač u istoriji koji je osvojio uzastopne singlove u Oklandu, sada sa svega 19 godina.

Gaf nije izgubila nijedan set na putu do svoje prve titule u Oklandu 2023. godine, a taj impresivan niz produžen je na devet mečeva kada je stigla do finala. Iako je izgubila prvi set protiv Svitoline, mlada teniska zvezda je pokazala odlučnost i borbenost, trijumfujući rezultatom 6-7 (4), 6-3, 6-3 u meču koji je trajao nešto manje od tri sata.

Gaf je tokom turnira dominirala, provodeći minimalno vreme na terenu u prethodna četiri meča i izgubivši samo 15 gemova do polufinala. Ipak, finale je donelo nove izazove, posebno u vezi sa njenim servisom koji je bio ključna komponenta njenih prethodnih uspeha. Unatoč manjku asova u finalu, Gaf je pokazala izuzetnu sposobnost prilagođavanja i osvajanja ključnih poena.

„To mi daje mnogo samopouzdanja, posebno ponekad kada igrate na turniru i neki mečevi idu prilično lako za rezultat“, izjavila je Gaf nakon osvajanja titule. Dodala je da je zadovoljna mentalnom borbom koju je pokazala tokom finala, ističući važnost suočavanja s pritiskom i gubitkom prvog seta.

Ova pobeda predstavlja odličan uvod u sezonu za Koko Gaf, koja sada puna samopouzdanja ulazi u Otvoreno prvenstvo Australije. Njena prošlogodišnja uspešna kampanja na Australijan openu, gde je stigla do četvrtog kola, najavljuje još jedan uzbudljiv nastup na prvom grend slem turniru sezone.