Koko Gaf se plasirala u treće kolo Vimbldona: „Teren 1 je za mene posebno mesto“

Koko Gaf se plasirala u treće kolo Vimbldona: „Teren 1 je za mene posebno mesto“

Koko Gaf je nastavila svoj impresivni nastup na terenu broj 1, gde je 2019. godine kao 15-godišnjakinja pobedila Venus Vilijams. U sredu je pobedila kvalifikantkinju Anku Todoni sa 6-2, 6-1, i plasirala se u treće kolo Ol Ingland kluba.

„Ovo je teren gde sam prvi put igrala ovde na Vimbldonu. Teren 1 je za mene uvek posebno mesto za igru“, rekla je 20-godišnja Gaf u intervjuu na terenu.

Gaf, koja je prošle godine ispala u prvom kolu, izrazila je svoju zahvalnost za naučene lekcije. „Sve u svemu, upravo sam mnogo naučila o životu“, rekla je ona, reflektujući na prošlogodišnji poraz od Sofije Kenin. „Na kraju dana, to je igra. To je sport.”

Anka Todoni, 19-godišnjakinja iz Rumunije, debitovala je na grend slemu i pružila solidan otpor. Gaf je priznala da je mogla igrati čistije u nekim trenucima.

Branilac titule, Karlos Alkaraz, pobedio je Aleksandra Vukića sa 7-6 (5), 6-2, 6-2, uprkos početnom gubitku u prvom setu. Alkaraz će u trećem kolu igrati protiv Frensisa Tiafoa, koji je eliminisao Bornu Ćorića rezultatom 7-6 (5), 6-1, 6-3.

Ostali rezultati:

  • Četvorostruka grend slem šampionka Naomi Osaka eliminisana je u drugom kolu od 19. nositeljke Eme Navaro sa 6-4, 6-1.
  • Br. 11, Danielle Collins, završila je meč prvog kola pobedom od 6-3, 7-6 (4) nad Klarom Tauson, nakon što je meč bio suspendovan pri rezultatu 4-4 u drugom setu.
  • Br. 20, Beatriz Hadad Maja, plasirala se u treće kolo pobedivši Magdalenu Freč sa 7-5, 6-3.
  • Kod muškaraca, br. 16, Ugo Humbert, eliminisao je Botića van de Zandšula rezultatom 7-6 (9), 6-1, 6-3.

Gaf će u trećem kolu imati priliku da nastavi svoju impresivnu formu i približi se osvajanju titule na Vimbldonu.