Koko Gaf gubi na Otvorenom prvenstvu SAD od Eme Navaro, okončavši odbranu titule sa 19 duplih grešaka

Koko Gaf gubi na Otvorenom prvenstvu SAD od Eme Navaro, okončavši odbranu titule sa 19 duplih grešaka

U četvrtom kolu Otvorenog prvenstva SAD, mlada američka teniserka Koko Gaf doživela je poraz od Eme Navaro sa 6-3, 4-6, 6-3. Gaf je imala problema sa duplim greškama, ostvarivši njih 19 u poređenju sa 14 pobedničkih udaraca. Ovo je bio samo jedan u nizu Gafovih nedavnih neuspeha, uključujući povlačenje sa Olimpijskih igara u Parizu i slabije rezultate na turnirima pre dolaska u Njujork.

Navaro, koji je do ove godine imao loše rezultate na US Openu, uspeo je da se stabilizuje tokom meča i na kraju pobedi Gafa. Gafova je istakla da su njeni problemi rezultat kombinacije mehaničkih i mentalnih poteškoća koje mora da prevaziđe.

Nakon ovog poraza, Gaf se suočava sa izazovima u svojoj karijeri, dok Navaro napreduje ka daljim fazama turnira. Iako je Gaf imala značajan broj neiznuđenih grešaka, Navaro je uspela da preokrene meč u svoju korist.

Dugotrajna suša bez osvajača uzastopnih titula na US Openu se nastavlja, a ove godine neće biti novog osvajača koji će ponoviti uspeh Serene Vilijams i Rodžera Federera.

U mečevima koji su usledili nakon ovog, Aleksej Popirin se suočio sa Frensisom Tijafoom, dok je Grigor Dimitrov savladao Andreja Rubljova. Tejlor Fric će se takmičiti protiv Aleksandra Zvereva u četvrtfinalu, dok će se Navaro suočiti sa Pole Badose u svom prvom velikom četvrtfinalu.

Stadion Artur Eš će ugostiti ove i još mnoge druge teniske mečeve, pružajući priliku igračima da se takmiče pred velikom publikom i pokažu svoje umeće na terenu.