Koko Gaf pobedila Muhovu i osvojila titulu u Sinsinatiju

Koko Gaf pobedila Muhovu i osvojila titulu u Sinsinatiju

Sedmi nosilac Koko Gaf postala je prva tinejdžerka u više od 50 godina koja je osvojila Western & Southern Open pobedom od 6-3, 6-4 nad Karolinom Muhovom u nedelju.

Gaf, vicešampion Otvorenog prvenstva Francuske 2022., osvojila je svoju prvu titulu na Mastersu 1000 kada je Muhova jedrila u ritmu iz forhend-a na Gafovoj četvrtoj meč lopti. 19-godišnja Amerikanka bacila je reket u vazduh i skakala gore-dole od veselja nakon što je preživela 1-sat i 56-minutni meč odigran na temperaturama koje se približavaju 90 stepeni.

„Ovo je neverovatno“, rekla je Gaf tokom predstavljanja trofeja posle meča. „Srećna sam što sam ovde u ovom trenutku.“

„Želim da čestitam Karolini na neverovatnom uspehu na ovom turniru“, dodala je ona. „Nadam se da ćemo igrati češće i na većoj sceni od ove.“

Gaf je bio četvrti tinejdžerski finalista turnira i prvi od Vere Zvonareve 2004. Ona je prva tinejdžerka šampionka od 17-godišnje Linde Tuero 1968. godine.

„Kada sam se jutros probudila, prvo što sam rekla bilo je ’Jao’“, rekla je 26-godišnja Muhova. „Znala sam da će biti težak zadatak za pobedu, posebno protiv nekoga kao što je Koko.“

Vicešampionka Otvorenog prvenstva Francuske u ponedeljak će proslaviti rođendan prelaskom na 10. mesto na VTA rang listi.