KK Crvena zvezda: Identifikovani učesnici incidenata, oduzete im sezonske ulaznice

KK Crvena zvezda: Identifikovani učesnici incidenata, oduzete im sezonske ulaznice

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da je identifikovao učesnike incidenata koji su se desili po okončanju meča protiv Žalgirisa, zabranio im dolazak na utakmice i oduzeo sezonske ulaznice.

Košarkaški klub Crvena zvezda je tokom noći, po hitnom postupku, identifikovao više osoba koje su u toku i po završetku utakmice protiv Žalgirisa bacale predmete na teren i u pravcu sudija, oštetile tunel i pokušale da naruše fizički integritet pojedinih aktera utakmice, saopštili su crveno-beli.

Zvezda sa žaljenjem konstatuje da su, bez obzira na sva dešavanja tokom utakmice, incidenti na kraju bacili senku na sve napore kluba da organizuje utakmicu bez incidenata. 

„Klub je u kontaktu sa nadležnim organima koji će, nakon što budu prikupljeni svi neophodnu podaci i budu identifikovana sva lica, reagovati u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, dok će klub u skladu sa internim pravilima tim licima oduzeti sezonske karte i zabraniti ulaz na utakmice u organizaciji kluba“, navedeno je u klupskom saopštenju.

I KK Partizan je, nakon evroligaškog duela sa Bajern Minhenom, u petak po hitnom postupku identifikovao osobu koja je po završetku utakmice bacila predmet u pravcu košarkaša crno-belih.

Partizan je pozvao nadležne organe da reaguju, a gledaocu od naredne utakmice neće biti dozvoljen ulaz u dvoranu.

Košarkaši Žalgirisa pobedili su u „Štark areni“ Crvenu zvezdu rezultatom 93:91 u utakmici 26. kola Evrolige, a Partizan je dan ranije izgubio od Bajerna.