Kilijan Mbape postiže gol, ali nailazi na probleme sa nošenjem zaštitne maske po povratku za Francusku na Euru 2024

Kilijan Mbape postiže gol, ali nailazi na probleme sa nošenjem zaštitne maske po povratku za Francusku na Euru 2024

Selektor Francuske Didije Dešan istakao je probleme sa kojima se Kilijan Mbape suočio kada je nosio masku kako bi zaštitio slomljen nos u remiju 1-1 protiv Poljske na Evropskom prvenstvu u utorak.

Mbappe je postigao penal u drugom poluvremenu kako bi označio povratak u startnu postavu Francuske, osam dana nakon što je zadobio krvavu povredu kasno u pobedi nad Austrijom od 1-0 17. juna.

Dešam je uoči utakmice rekao da će Mbappeov periferni vid biti ograničen zbog maske, ali je bilo i drugih problema tokom vrelog dana u Dortmundu.

„Uprkos svemu kroz šta je prošao, nedelju dana nakon udarca, bilo je komplikovano“, rekao je Dešan preko prevodioca. „Mislio sam da je prilično dobar na nogama sa maskom. Trebalo je da se navikne na to.“

„Ali kada se znoji, to mu se zapinje u oči i morao je da obriše oči.“

Ipak, Deschamps je bio zadovoljan Mbappeovim učinkom, pošto je ostavio napadača Real Madrida da radi cijelu utakmicu — prvo kao centralni napadač, a zatim na lijevom krilu.

„Gladan je da igra i igra bi mu donela dobro,“ rekao je Dešamp, „posebno imajući u vidu šta ćemo (sledeće) da radimo.“

Francuska se potencijalno suočava sa težim testovima na Euru 2024, sa domaćinom Nemačkom, Portugalom i Španijom – verovatno najimpresivnijim timom na turniru do sada – u polovini francuskog žreba u nokaut fazi.