PSŽ pobedio Lion sa 4-1 u francuskoj ligi

PSŽ pobedio Lion sa 4-1 u francuskoj ligi

Kilijana Mbapea su dva gola postavila na prvo mesto na listi strelaca francuske lige, pošto je Pari Sen Žermen u nedelju pobedio Lion sa 4-1 za najveći uspeh u sezoni pod vođstvom novog trenera Luisa Enrikea, piše AP.

Rezultat koji izgleda sjajno ne bi trebalo da prikrije loš kvalitet protivnika branioca titule PSŽ-a. Prvi gol PSŽ-a bio je neoprezno dosuđen jedanaesterac, dva su bili kontranapadi, a drugi je bio nespretan gol.

Svi golovi PSŽ-a postignuti su u prvom poluvremenu.

PSŽ je ostao neporažen posle četiri utakmice i po gol-razlici se pomerio iznad ljutog rivala Marseja na drugo mesto iza lidera Monaka, koji ima 10 bodova i zdravih 13 golova.

Sedmostruki šampion Lion je jednom bio ozbiljan rival PSŽ-u, ali je u krizi i na poslednjem mestu sa samo jednim bodom. Navijači su istakli pogrdni transparent kojim su treneru Loranu Blanu, koji je ranije bio zadužen za Francusku i PSŽ, rekli da se jače bori ili da podnese ostavku.

Klub Nica ostvario je prvu pobedu kada je na svom terenu pobedio Strazbur sa 2:0. Desni bek Jucef Atal je kontrolisao visoko dodavanje pre nego što je pogodio fini udarac u nadoknadi vremena prvog poluvremena, a napadač Terem Mofi je bacio loptu preko golmana Matza Selsa u 75. meču.

U ostalim mečevima, Tuluz je primio gol u šestom minutu nadoknade u remiju kod kuće sa Klermonom 2:2, koji je izjednačio preko centralnog defanzivca Florana Ožea.