Kevin Durant postigao je sezonski rekord, vodio Feniks Sunse do pobede nad Detroit Pistonsima

Kevin Durant postigao je sezonski rekord, vodio Feniks Sunse do pobede nad Detroit Pistonsima

U uzbudljivoj košarkaškoj utakmici, Kevin Durant je zabeležio impresivnih 41 poen, dok je Erik Gordon dodao 21 poen, čime su Feniks Sansi prekinuli niz od tri poraza pobedom nad Detroit Pistonsima rezultatom 120-106 u nedelju.

Iako su Sunsi bili bez ključnih igrača, čuvara Devina Bukera i Bredlija Bila, ostatak tima je pokazao svoj potencijal. Grejson Alen je postigao 14 poena, dok je Džoš Okogi dodao 10 poena, iskoristivši više vremena za igru i šuteva sa istaknutim bekovima koji su bili povređeni.

Sa druge strane, mladi Kejd Kaningem je predvodio Detroit Pistonse sa 26 poena, šest asistencija, ali i šest izgubljenih lopti. Ovo je četvrta uzastopna porazna utakmica za Pistonse, a trener Monti Vilijams je suočio sa svojim bivšim timom po prvi put u regularnoj sezoni nakon susreta u predsezoni.

Durant je briljirao tokom cele utakmice, postigavši 13 poena u prvoj četvrtini i dovodeći Sunse u prednost od jednog poena. Erik Gordon je takođe doprineo sjajnim izdanjem sa 11 poena u drugoj četvrtini, čime je povećao prednost na 58-49 na poluvremenu.

U nastavku utakmice, Durant je dodao još 18 poena u trećoj četvrtini, čime je osigurao prednost Feniksa od 12 poena u četvrtoj četvrtini, čime su stigli do zaslužene pobede.

Markus Saser iz Detroita postigao je 22 poena, dok je Ausar Tompson dodao 14 poena, a Kilijan Hejz pridoneo sa 13 poena.

Tokom utakmice, trener Sunsa Frank Vogel dobio je tehničku grešku nakon što je Kevin Durant prigovarao na nepozivanje faula. Takođe, Jusuf Nurkić i Gordon su takođe sankcionirani tehničkim greškama zbog razmene reči sa sudijama.

Jalen Duren iz Detroita izbačen je sredinom četvrte četvrtine zbog drugog flagrantnog faula.

Zanimljivo je napomenuti da je vlasnik Sunsa, Mat Išbija, prisustvovao utakmici i gledao kako se njegova franšiza bori protiv tima iz svog rodnog grada. Išbija je pratio utakmicu sa svojom porodicom na prvom redu blizu klupe Sunsa. Otpustio je trenera Montija Vilijamsa posle prošle sezone, a ova utakmica bila je posebno značajna u tom kontekstu.