Kecmanović protiv Tomija Pola u borbi za osminu finala

Kecmanović protiv Tomija Pola u borbi za osminu finala

Srpski teniser Miomir Kecmanović igra u subotu ujutru meč trećeg kola Australijan opena protiv Amerikanca Tomija Pola. Duel Kecmanovića i Pola prvi je na programu „Margaret Kort arene“ i počeće u subotu oko 2.00 sata iza ponoći po srednjoevropskom vremenu.

Uz Novaka Đokovića, koji je pobedom nad Tomasom Martinom Ečeverijem već izborio plasman u osminu finala Australijan opena, Miomir Kecmanović je jedini predstavnik Srbije u Melburnu.

Srpski teniser je u prvom kolu bio bolji od Japanca Josukea Vatanukija (3:1), a u drugom je, nakon što je suočen sa dve meč lopte za protivnika, nadigrao Jana Lenarda Štrufa iz Nemačke (3:2). Meč je trajao tri sata i 26 minuta.

Sedmog dana prvog grend slem turnira u sezoni, Kecmanović će se za plasman u osminu finala boriti protiv Amerikanca Tomija Pola (26), trenutno 14. igrača sveta.

Srpski teniser, sada 60. na ATP listi, bi trijumfom ponovio svoj najbolji rezultat na najprestižnijim turnirima, pošto je samo jednom (takođe u Melburnu 2022. godine) igrao u četvrtoj rundi grend slema.

Tomi Pol je do trećeg kola Australijan opena, uz samo jedan izgubljen set, stigao pobedama nad francuskim teniserom Gregorijem Barerom (3:0) i Britancem Džekom Drejperom (3:1).

Amerikanac je u karijeri osvojio jednu ATP titulu i na dva turnira izgubio u finalu, najbolji plasman mu je 12. pozicija, a najzapaženiji rezultat polufinale upravo u Melburnu prošle godine, kada ga je zaustavio Novak Đoković.

Kecmanović i Pol su do sada odigrali tri meča, a srpski teniser vodi 2:1 u pobedama. Bio je bolji 2020. u Dalasu (2:0) i baš u Melburnu pre dve godine, kada je u drugom kolu slavio 3:0. Amerikanac je jedini trijumf (2:0) zabeležio u prvoj rundi mastersa u Sinsinatiju 2023.