Kecmanović protiv Muzetija za do sada nedostižno treće kolo Ju-Es opena

Kecmanović protiv Muzetija za do sada nedostižno treće kolo Ju-Es opena

Srpski teniser Miomir Kecmanović igraće večeras protiv Italijana Lorenca Muzetija meč drugog kola Ju-Es opena. Taj meč je zakazan kao treći na terenu broj 5, gde program počinje u 17.00 časova po srednjoevropskom vremenu.

Četvrti put u karijeri Miomir Kecmanović će igrati u drugom kolu Ju-Es opena i pokušati prvi put da izbori plasman u treću rundu.

Učešće na poslednjem grend slemu u sezoni srpski teniser je započeo izuzetno dramatičnim maratonskim duelom koji je neočekivano okončan početkom odlučujućeg seta, pri rezultatu 2:2 (7:6(7:2), 2:6, 5:7, 7:5, 1:0), kada je Japanac Jošihito Nišioka zbog problema sa grčevima predao meč nakon tri sata i 37 minuta tenisa.

Druga Kecmanovićeva prepreka u Njujorku biće mladi Lorenco Muzeti (22), trenutno 18. igrač na ATP listi. Italijan je turnir otvorio pobedom (3:1) nad Rajlijem Opelkom iz Sjedinjenih Američkih Država.

Osvajač bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Parizu u karijeri je trijumfovao na dva ATP turnira – oba 2022. godine. Ove sezone je igrao finala Kvinsa i Umaga, ali je još uvek bez pehara.

Najvredniji rezultat na grend slem turnirima zabeležio je pre nekoliko meseci na Vimbldonu, gde je dogurao do polufinala i izgubio od Novaka Đokovića. U Njujorku nikada nije prošao treće kolo.

Kecmanović i Muzeti će se četvrti put gledati preko mreže, a Italijan vodi sa 2:1 u pobedama.

Poslednji međusobni duel, u polufinalu Dejvis kupa 2023, Kecmanović je rešio u svoju korist, ali je prethodno poražen u prvom kolu mastersa u Monte Karlu iste godine i godinu dana ranije u polufinalu turnira u Napulju.

Šljaka je omiljena Muzetijeva podloga, najdraži udarac mu je forhend, a najviše voli da igra na Vimbldonu iako mu je Njujork grad iz snova. Da nije teniser, kaže da bi bio glumac pošto voli Al Paćina. Uzor mu je Rodžer Federer, a prati i fudbal i košarku i navija za Los Anđeles lejkerse i Juventus. Uživa u rok muzici, lazanjama i pici.