Kecmanović protiv Grikspora za treće kolo Vimbldona, Đere protiv Puja nastavlja meč

Kecmanović protiv Grikspora za treće kolo Vimbldona, Đere protiv Puja nastavlja meč

Srpski teniser Miomir Kecmanović igra u drugom kolu Vimbldona protiv Holanđanina Talona Grikspora, 27. igrača sveta. Laslo Đere će nastaviti meč protiv Luka Puja, a početak je projektovan oko 13.30.

Opravdao je Kecmanović ulogu favorita u prvom kolu protiv Indijca Sumita Nagala, pobedom 3:1, a sad sledi teži izazov.

Talon Grikspor je do drugog meča na ovogodišnjem Vimbldonu došao trijumfom nad Kolumbijcem Danijelom Galanom sa 3:0, po setovima 7:6, 6:3, 6:4, zakazavši tako susret sa Kecmanovićem. Samim plasmanom je ponovio rezultat iz 2022, a pobedom bi postavio novi najdalji domet na travi „London kluba“. 

Najveće ime koje je uspeo da iznenadi je Holger Rune, savladavši ga u Madridu ove godine. Na Vimbldonu je pomenute 2022. savladao Fabia Fonjinija, što mu je jedan od značajnijih uspeha u karijeri, a od ostalih tadašnjih i/ili sadašnjih top 10 imena su pred njim pognute glave pružali ruke Frensis Tijafo, Gael Monfis, Karen Hačanov, Hubert Hurkač i Tejlor Fric.

Vrunac na ATP listi bilo mu je 21. mesto i u singl konkurenciji je uspeo da osvoji dve titile – obe na mastersima 250 u januaru 2023. godine.

Prvi i do sada jedini susret Grikspora i Kecmanovića desio je u Hertogenbošu u januaru ove godine. Holanđanin je u duelu drugog kola slavio sa 2-1 u maratonskom meču odlaganom zbog lošeg vremena, a sva tri seta okončana su taj-brejkovima.