Kecmanović prokockao meč lopte protiv Muzetija, Italijan se provukao u treće kolo

Kecmanović prokockao meč lopte protiv Muzetija, Italijan se provukao u treće kolo

Srpski teniser Miomir Kecmanović završio je učešće na Ju-Es openu pošto jeporažen od Italijana Lorenca Muzetija sa 3:2, po setovima 6:3, 4:6, 4:6, 6:2, 5:7.

Naporan meč i velika borba dvojice tenisera trajali su tri sata i 50 minuta igre. Muzeti koji je 18. na ATP listi slovio je za favorita, ali ga je 54. teniser sveta dobrano namučio, štaviše žaliće za propuštenim meč loptama.

Prvi set je protekao na najbolji mogući način po srpskog tenisera.

Kecmanović je odlično servirao, igrao sigurno i terao Muzetija na greške. Uzeo je Italijanu dva servis gema i rutinski posle 33 minuta igre osvojio prvi set sa 6:3.

U drugom se Muzeti probudio, meč je ušao u ritam koji njemu više odgovara, pa je sa po 6:4 osvojio naredna dva seta čime je došao do vođstva na meču, a onda su se stvari ponovo okrenule.

Mali pad u njegovoj igri iskoristio je Kecmanović koji je dobio i na samopouzdanju, pa je ponovo ubedljivo uzeo set – ovog puta sa 6:2 čime je došao do izjednačenja.

Odlučujući peti set trajao je sat i četiri minuta, a počeo je brejkom Muzetija u prvom gemu. Srpski teniser je u četvrtom uspeo da mu odgovori i poravna na 2:2 posle čega je usledila serija sigurnih gemova na obe strane.

Pri vođstvu 5:4, Miša je imao dve set lopte, ali je Italijan uspeo da se odbrani, a potom napravi brejk u maratonskom gemu, povede sa 6:5, a potom sa nulom osvoji svoj servis gem i završi meč.