Đenova izjednačila protiv Intera u uzbudljivom otvaranju Serije A

Đenova izjednačila protiv Intera u uzbudljivom otvaranju Serije A

Inter je započeo svoju odbranu titule u Seriji A u subotu nerešenim rezultatom 2-2 protiv Đenove, zahvaljujući zakašnjelom penalu koji je omogućio domaćem timu da izjednači rezultat.

Markus Thuram, koji je bio otkrovenje u svojoj prvoj sezoni u Italiji, postigao je golove za Inter u oba poluvremena, ali Đenova je izjednačila u nadoknadi vremena. Junior Mesijas je uspešno izveo penal nakon što je golman Intera, Jan Somer, odbranio prvotno izvođenje sa bele tačke.

Đenova je povela u 20. minutu kada je Alesandro Vogliacco postigao gol nakon što je slobodan udarac udario prečku i odbio se do njega. Thuram je izjednačio golom u 30. minutu nakon sjajnog centaršuta Nikola Barele.

Inter je imao priliku da povede iz penala, ali je odluka poništena nakon pregledanja VAR-a, koji je utvrdio da je Milan Badelj bio prvi na lopti.

Na kraju utakmice, Đenova je imala sreće da izjednači, a Inter je ostao frustriran zbog poništenog gola Thurama u poslednjim minutama i poništenog penala.

U drugom meču, Parma je završila svoj prvi nastup u Seriji A sa rezultatom 1-1 protiv Fiorentine. Denis Man je doveo Parmu u vođstvo, ali je Kristijano Biragi izjednačio za goste. Fiorentina je imala priliku da osvoji sva tri boda, ali je Marin Pongračić isključen u 83. minutu, što je umanjilo njihove šanse za pobedu.

U međuvremenu, Monca, bivši tim Rafaela Paladina, igrao je protiv Empolija.