Karlos Alkaraz će igrati protiv Aleksandra Zvereva u prvom finalu Otvorenog prvenstva Francuske

Karlos Alkaraz će igrati protiv Aleksandra Zvereva u prvom finalu Otvorenog prvenstva Francuske

U epskom polufinalu Otvorenog prvenstva Francuske, Karlos Alkaraz uspeo je da preokrene rezultat i pobedi Janika Sinera, stigavši tako do svog prvog finala u Parizu. Ovaj 21-godišnji Španac postao je najmlađi čovek koji je došao do grend slem finala na tri podloge.

Meč je bio prepun preokreta i borbe, dok su se obojica igrača suočavala sa fizičkim izazovima pod popodnevnim suncem. Iako je Alkaraz bio u zaostatku od dva seta prema jedan, uspeo je da se izbori za pobedu rezultatom 2-6, 6-3, 3-6, 6-4, 6-3. Uzbuđujući duel trajao je 4 sata i 9 minuta, a Alkaraz je na kraju sakupio manje poena, ali je ipak uspeo da izvuče pobedu.

Ovaj trijumf Alkaraza označava početak novog poglavlja u rastućem rivalstvu između ova dva mlada i talentovana igrača. Njihova borba na terenu generisala je brojne trenutke briljantnosti, dok su plenili pažnju gledalaca na terenu Court Philippe Chatrier.

Alkaraz će se u finalu suočiti sa 4. nosiocem, Aleksandrom Zverevim iz Nemačke. Očekuje se da će biti još jedan spektakularan meč, dok obojica igrača nastoje da osvoje prestižni trofej na crvenoj šljaci Pariza.