Kapiten Man Junajteda Bruno Fernandeš isključen je drugu utakmicu zaredom u remiju 3-3 sa Portom

Kapiten Man Junajteda Bruno Fernandeš isključen je drugu utakmicu zaredom u remiju 3-3 sa Portom

Bruno Fernandeš je isključen po drugi put u toliko utakmica koliko je Mančester junajted u četvrtak remizirao 3-3 sa Portom u Ligi Evrope.

Reprezentativac Portugala je otpušten zbog dva prekršaja na stadionu do Dragao koji se mogu kazniti – samo nekoliko dana nakon što je dobio direktan crveni karton zbog opasnog meča u porazu Junajteda od Totenhema od 3-0 u nedelju. Suspenzija na tri meča zbog tog isključenja kasnije je poništena u žalbenom postupku, ali je ponovo dobio naredbu za marš, dok se Junajted borio da izbegne još jedan poraz od Porta.

Fernandeš je isključen u 81. minutu kada je dobio drugi žuti karton zbog visoke kopačke koja je uhvatila defanzivca Nehuena Pereza.

Junajted je zaostajao sa 3-2 kada je otišao, pošto je vodio 2-0 unutar 20 minuta.

Poraz bi povećao pritisak na menadžera Erika ten Haga nakon problematičnog početka sezone, ali zamena Hari Megvajer je spasio remi golom glavom u prvom minutu nadoknade vremena.

Markus Rašford i Rasmus Hojlund su doveli Junajted u rano vođstvo od 2-0 pre nego što su golovi Pepea Akina i Samua Omorodiona izjednačili rezultat na poluvremenu.

Omorodion je zatim pet minuta u drugom poluvremenu doveo Porto u prednost.