Kanada se plasirala u četvrtfinale Kopa Amerike u prvom nastupu posle remija bez golova sa Čileom

Kanada se plasirala u četvrtfinale Kopa Amerike u prvom nastupu posle remija bez golova sa Čileom

Maksim Krepo je sa tri sjajne odbrane omogućio Kanadi remi bez golova protiv Čilea na stadionu Inter&Co u subotu uveče, čime je Kanada izborila plasman u četvrtfinale Kopa Amerike u svom prvom nastupu na ovom turniru.

Čile je bio primoran da igra sa igračem manje već od 27. minuta kada je Gabriel Suazo dobio drugi žuti karton. Suazo je prvi žuti karton dobio već u 12. minutu, što je dovelo do njegovog isključenja. Uprkos brojčanoj prednosti, Kanada (1-1-1) nije uspela da postigne gol.

Golman Čilea, Gabrijel Arijas, takođe je bio impresivan sa dve odbrane, dok je Krepo, golman Portland Timbersa iz Major lige, imao jednu ključnu odbranu u prvom poluvremenu.

Kanada se plasirala u četvrtfinale koje počinje u četvrtak, zahvaljujući pobedi lidera Grupe A, Argentine, koja je savladala Peru sa 2-0. Argentina, koja brani titulu, pobedila je u sva tri meča grupne faze. Argentina je pobedila Brazil sa 1:0 u finalu Kopa Amerike 2021. godine, poslednji put kada je turnir održan. Argentina i Urugvaj su osvajali titulu po 15 puta.

Čile je završio grupnu fazu bez selektora Rikarda Gareke, koji je suspendovan na jednu utakmicu zbog kašnjenja sa dovođenjem igrača na teren tokom poluvremena u meču protiv Argentine.

Kanada je zabeležila prvu pobedu protiv Perua u drugom meču grupne faze. Ovo je bio prvi susret Kanade i Čilea u 21. veku.

Kanada pokušava da postane četvrti tim koji je pobedio u više od jednog meča u svom prvom nastupu na Kopa Americi. Urugvaj je pobedio dva puta 1916. godine, Meksiko dva puta 1993. godine, dok je Honduras zabeležio tri pobede 2001. godine.

Čile nije postigao gol u sva tri meča grupne faze. Jedini drugi put kada Čile nije uspeo da postigne gol na Kopa Americi bio je 1917. godine.