Juventus i Atletiko Madrid otkazali su prijateljsku utakmicu sa Izraelom zbog bezbednosnih razloga

Juventus i Atletiko Madrid otkazali su prijateljsku utakmicu sa Izraelom zbog bezbednosnih razloga

Italijanski i španski fudbalski giganti Juventus i Atletiko Madrid neće igrati prijateljski set koji će se održati u drugom najvećem izraelskom gradu Tel Avivu u nedelju uveče i naveli su bezbednosne brige kao razlog za otkazivanje meča.

Borbe između palestinskih militanata i izraelske vojske eskalirale su u subotu nakon što je u izraelskom vazdušnom napadu ubijen palestinski komandant.

Tajsir al-Džabari je bio viši komandant brigade al-Kuds, koja je vojno krilo palestinske grupe Islamski džihad, i ubijen je zajedno sa brojnim svojim kolegama militanata u okviru napada na neboder u severnoj Gazi .

Dva evropska kluba su zbog toga odlučila da ne igraju prijateljsku utakmicu u Tel Avivu i objavila su zajedničku izjavu u kojoj najavljuju da je utakmica na Blumfild stadionu otkazana.

„Zbog trenutne bezbednosne situacije, Comtec Group (promotor utakmice), Juventus i Atletiko iz Madrida saopštavaju da je prijateljska utakmica između dva tima koja je trebalo da se odigra u Izraelu ove nedelje, 7. avgusta na stadionu Blumfild u Tel Avivu, održana otkazan“, piše.

Prijateljski meč timova će biti njihov poslednji u predsezoni uoči njihovih kampanja u italijanskoj Seriji A i španskoj La ligi 2022/2023 koje počinju sledećeg vikenda.

Dok Atleti gostuje u Hetafeu 15. avgusta, Juventus dobija svoju ponudu da povrati Skudeto od gorkog rivala Inter iz Milana u toku istog dana kada prima Sasuolo u Torinu.

Prošlog vikenda, stadion Blumfild ugostio je Pari Sen Žermen pošto je pobedio Nant sa 4-0 na Trofeju šampiona.

Postigavši prvi gol na svojoj strani, Lionel Mesi je kasnije postao viralan nakon poraza jer je sprečio dečaka koji ga je obezbeđivalo u potrazi za selfijem sa sedmostrukim osvajačem Zlatne lopte.