Juventus i Aston Vila trijumfalno u povratku u Ligu šampiona

Juventus i Aston Vila trijumfalno u povratku u Ligu šampiona

Juventus i Aston Vila su se vratili na najveću evropsku scenu Lige šampiona na spektakularan način. Juventus, koji je propustio samo jednu sezonu, i Aston Vila, koja nije učestvovala 41 godinu, pokazali su da nisu zaboravili kako se pobeđuje.

Juventus je slavio sa 3-1 protiv PSV Ajndhovena, a mladi Kenan Jildiz postao je najmlađi strelac kluba u Ligi šampiona, oborivši rekord Alesandra Del Pjera. Jildiz je u 21. minutu postigao impresivan gol, savijajući loptu u dalji gornji ugao mreže. Sa 19 godina i 136 dana, oborio je Del Pjerov rekord iz 1995. godine.

Novi trener Juventusa Tijago Mota započeo je svoju Ligu šampiona trenersku karijeru pobedom. Veston Mekeni i Niko Gonzales takođe su doprineli pobedi svojim golovima. Ismael Saibari je postigao jedini pogodak za PSV u nadoknadi vremena.

Aston Vila je, pod vođstvom iskusnog trenera Unaija Emerija, ubedljivo pobedila švajcarski Jang Bojs sa 3-0. Vila je kontrolisala igru od početka do kraja, a golove su postigli Juuri Tilemans, Džejkob Remzi i Amadu Onana. Ova pobeda dolazi u trenutku kada Vila oplakuje smrt svog legendarnog osvajača Evropskog kupa iz 1982. godine, Gerija Šoa.

Nakon prvog kola, Juventus i Aston Vila se nalaze na vrhu tabele sa po tri boda u novom formatu Lige šampiona.

U nastavku večeri, očekuju se još uzbudljive utakmice, uključujući meč Real Madrida i Štutgarta, kao i revanš Milana i Liverpula, što će sigurno dodatno začiniti uvod u novo poglavlje evropskog fudbala.