Juki Cunoda ostaje u Red Bullovom F1 juniorskom timu do sezone 2025

Juki Cunoda ostaje u Red Bullovom F1 juniorskom timu do sezone 2025

Juki Cunoda će i naredne sezone voziti za Red Bulov juniorski tim, potvrdio je RB u subotu. Japanski vozač je produžio ugovor sa timom do 2025. godine, a trenutno je u tandemu sa Danijelom Rikardom, čije mesto za sledeću sezonu još uvek nije potvrđeno.

Cunoda je započeo svoju karijeru sa Red Bulovim juniorskim timom 2021. godine i ove sezone je pokazao značajan napredak. Ostvario je plasman među prvih 10 vozača na pet od osam trka, a sledeća stanica Formule 1 je Velika nagrada Kanade.

Vozač je izrazio zadovoljstvo što ostaje deo Red Bull tima, ističući da je rano obezbeđena njegova budućnost za tekuću godinu. Zahvalio se Red Bullu i Hondi na podršci koju su mu pružili i istakao da je uzbuđen što će biti deo tima koji ima velike planove za razvoj. Cunoda je istakao da ceni prepoznavanje svog napornog rada i veru tima u njegove sposobnosti.

Direktor RB tima, Loran Mekis, pohvalio je napredak koji je Cunoda ostvario ove sezone, ističući da je impresioniran brzinom i doslednošću japanskog vozača. Mekis je naglasio da tim deli zajedničke ambicije sa Cunodom i da postoji mnogo razloga za nastavak uspešne saradnje.

Trenutno, Cunoda se nalazi na 10. mestu u šampionatu vozača sa 19 osvojenih bodova, dok je Red Bulov tim šesti u konkurenciji konstruktora, sa zaostatkom od 20 bodova za petoplasiranim Aston Martinom.