Džasmin Paolini i Koko Gaf u četvrtom kolu svih Gren slem turnira 2024. godine

Džasmin Paolini i Koko Gaf u četvrtom kolu svih Gren slem turnira 2024. godine

Džasmin Paolini se pridružila Koko Gaf kao jedina žena koja se plasirala u najmanje četvrto kolo na svakom Gren slem turniru 2024. godine, nakon što je po prvi put u karijeri dospela do ove faze na Ju-Es Openu. Paolini je u subotu savladala 30. nosioca, Juliju Putincevu, sa 6-3, 6-4.

Peti nosilac iz Italije, 28-godišnja Paolini, napravila je značajan iskorak u ovoj sezoni, nakon što je prethodno stigla do četvrtog kola na Australijan Openu, bila vicešampionka na Otvorenom prvenstvu Francuske i na Vimbldonu. Sada se ponovo našla u drugoj nedelji Gren slema, sastajući se u ponedeljak sa Karolinom Muhovom za plasman u četvrtfinale.

U drugom meču dana, broj 6, Džesika Pegula iz Sjedinjenih Država, stigla je do četvrtog kola pobedivši Džesiku Buzas Maneiro iz Španije sa 6-3, 6-3 na stadionu Artur Eš. Maneiro je prethodno privukla pažnju eliminacijom braniteljke titule, Markete Vondroušove, na Vimbldonu.

Kod muškaraca, Tomas Machac je po prvi put u karijeri obezbedio plasman u četvrto kolo na Gren slemu, pobedivši Dejvida Gofina sa 6-3, 6-1, 6-2.

U međuvremenu, Koko Gaf, braniteljka titule u Njujorku, takođe je osigurala mesto u četvrtom kolu, savladavši Elinu Svitolinu sa 3-6, 6-3, 6-3 u petak, nakon uspešnih nastupa na prethodnim Gren slemovima ove godine.

Karolina Muhova, finalistkinja Otvorenog prvenstva Francuske 2023, vratila se u formu nakon operacije desnog zgloba, pobedivši Anastasiju Potapovu sa 6-4, 6-2 i obezbedivši plasman u četvrto kolo. Muhova je pokazala sjajnu igru, uz osam asova i 24 pobednika, i najavila da je spremna za dalji napredak na turniru.