Ju-Es open: Džesika Pegula će u četvrtfinalu grend slem turnira igrati protiv 1. Ige Svjontek

Ju-Es open: Džesika Pegula će u četvrtfinalu grend slem turnira igrati protiv 1. Ige Svjontek

Džesika Pegula se vratila u četvrtfinale US Opena nakon ubedljive pobede nad Dajanom Šnajder. Ovo je sedmi put da je Pegula stigla do ovog stadijuma na Grend slem turnirima. Međutim, suočava se sa izazovom jer dosad nije uspela da pobedi u većem četvrtfinalu. Sledeći meč će igrati protiv trenutno prve teniserke sveta, Ige Svjontek.

Pegula, Amerikanka šestog nosioca, trenutno je u dobroj formi, ostvarivši 13 pobeda u poslednjih 14 mečeva, sve na tvrdim podlogama. Ovo uključuje osvajanje druge uzastopne titule u Kanadi i plasman u finale u Sinsinatiju, gde je poražena od Arine Sabalenke. Pegula ističe da oseća veći pritisak ove godine zbog svojih prethodnih uspeha na turniru.

Svjontek je takođe impresivno odigrala svoj meč, pobedivši Samsonovu sa 6-4, 6-1. Pegula je svesna da je već igrala protiv najboljih igračica u četvrtfinalima, uključujući i Svjontek. Uprkos izazovima, Pegula ističe da će pokušati da nauči iz prethodnih iskustava i da pruži svoj maksimum u narednim rundama.

Uz Pegulu, i Karolina Mučova se plasirala u četvrtfinale nakon pobede nad Jasmin Paolini. Mučova će se sada suočiti sa Beatriz Hadad Majom, koja je eliminisala Karolinu Voznijacki. Hadad Maia je ljevoruka teniserka koja se vratila na teren nakon suspenzije zbog dopinga. S druge strane, Mučova se vraća nakon povrede zgloba koja je zahtevala operaciju i koja ju je udaljila od terena 10 meseci.

U muškoj konkurenciji, Džek Drejper je postao prvi Britanac koji je stigao do četvrtfinala u Njujorku od Endija Mareja 2016. Drejper će se boriti protiv Aleksa de Minaura ili Džordana Tompsona za plasman u polufinale. U drugom meču, Daniil Medvedev je ubedljivo pobedio Borhesa i sada se priprema za duel protiv Janika Sinera ili Tomija Pola u četvrtfinalu.