Luka Jović vodi Milan do pobede nad Kaljarijem sa 4-1 u Kupu Italije

Luka Jović vodi Milan do pobede nad Kaljarijem sa 4-1 u Kupu Italije

U utorak, Luka Jović je zasijao na terenu postigavši dva gola, ključno doprinoseći ubedljivoj pobedi Milana nad Kaljarijem od 4-1 u okviru Kupa Italije. Milan, koji je pet puta osvajao ovaj prestižni trofej, nije podigao pehar od 2003. godine i teži ponovnom uspehu.

Trener Milana, Stefano Pioli, nalazio se pod pritiskom nakon serije loših rezultata koja je rezultirala eliminacijom tima iz Lige šampiona u grupnoj fazi. Ipak, Jovićeva izuzetna forma i dva ključna pogotka pružila su ohrabrenje navijačima i olakšanje Pioliju.

Pored Jovićevih golova, mladi Čaka Traore takođe je briljirao, povećavajući prednost Milana na početku drugog poluvremena. Ovaj talentirani tinejdžer je postigao svoj treći gol za Rossonere tokom svog prvog starta za tim.

Nakon meča, Milan je saznao da će se u četvrtfinalu suočiti sa Atalantom ili Sasuolom, dodatno podstaknut željom za osvajanjem Kupa Italije. Rosoneri su odigrali hrabru utakmicu uprkos brojnim povredama i odmoru ključnih igrača, demonstrirajući svoju snagu i stabilnost.

Luka Jović, koji je stigao u Milan iz Fiorentine, potvrdio je svoju ključnu ulogu u timu postizanjem pet golova u poslednjih šest mečeva. Ovaj napadač iz Srbije dokazao je svoju vrednost, nagoveštavajući sjajnu budućnost za Rossonere u Kupu Italije.