Još jedan rekord za Halanda

Još jedan rekord za Halanda

Rekordi i dalje stižu za Erlinga Halanda u Mančester Sitiju. Pobeda Sitija nad Lesterom u subotu od 3-1, koja je branioca titule pomerila tri boda iza lidera Premijer lige Arsenalom, neizbežno je bila podstaknuta Halandom, iako je imao samo 45 minuta na terenu.

Do trenutka kada je zamenjen na poluvremenu, norveški internacionalac je postigao dva gola – jedan sa bele tačke, drugi isečen finiš nakon prodora Kevina De Brujnea – i postigao 32 gola u ligi za sezonu.

Time je Haland izjednačen sa napadačem Liverpula Mohamedom Salahom za najviše golova u sezoni Premijer lige od 38 utakmica. Salahov izbor je došao u kampanji 2017-18.

Haland će sigurno ići dalje od toga, a takođe je na putu da obori rekord u kampanji od 42 utakmice, koji iznosi 34 gola i koji zajedno drže Endi Kol (u Njukaslu 1993-94) i Alan Širer (u Blekburnu u ’94-95).

Džon Stouns je bio drugi strelac za Siti, koji je osvojio 10 uzastopnih utakmica u svim takmičenjima i vrši pritisak na Arsenal u trci za titulu koja izgleda predodređena za poslednji vikend.

Arsenal gostuje Vest Hemu u nedelju.