Još jedan odlazak iz Partizana – Saldanja u Ferencvarošu

Još jedan odlazak iz Partizana – Saldanja u Ferencvarošu

Dojučerašnji udbaler Partizana Mateus Saldanja novi je igrač mađarskog Ferencvaroša, saopštili su crno-beli.

Nakon neuspešnih pokušaja da se kroz kvalifikacije domogne bilo kojeg od tri evropska takmičenja, Partizan je prinuđen da rupe u budžetu, u koji se neće sliti novac iz Uefe, popunjava prodajom najboljih igrača.

Posle kapitena Svetozara Markovića, koji je obukao dres Viktorije iz Plzenja, crno-bele je napustio i najbolji golgeter Mateus Saldanja.

Brazilac neće daleko od Srbije, pošto je postao novi igrač šampiona Mađarske Ferencvaroša, koji je crno-belima platio obeštećenje od 4.000.000 evra i obećao 20 odsto od naredne prodaje.

Napadač je poručio navijačima da nastave da bodre klub i da ga gledaju u Budimpešti.

„Nastavite da podržavate klub, jer je klubu potreban vaš povratak na stadion i pune tribine. A kada imate vremena – dođite i gledajte me u Budimpešti“, naveo je Saldanja.

Transakcija između vicešampiona Srbije i kluba iz Budimpešte postala je druga najskuplja prodaja stranih igrača iz Partizana, posle Umara Sadika koji je 2020. godine prešao u Almeriju za obeštećenje od 9.000.000 evra.

Brazilski fudbaler je došao u Partizan u julu prošle godine iz azerbejdžanskog Nefčija. Prethodno je igrao u domovini, Japanu i Kini. U crno-belom dresu odigrao je 40 utakmica u svim takmičenjima, postigao 21 gol i podelio pet asistencija.

Minule sezone bio je najefikasniji strelac Superlige Srbije sa 17 pogodaka, a uvršten je i u najbolji tim šampionata.

Za razliku od Partizana, Ferencvaroš će ove sezone igrati Ligu Evrope, pošto je u poslednjoj rundi kvalifikacija eliminisao banjalučki Borac. Protivnici u ligaškoj fazi drugog po kvalitetu eropskog takmičenja biće mu Totenhem, Ajntraht, AZ Alkmar, Paok, Malme, Dinamo Kijev, Nica i Anderleht.