Jokić vodi Nagetse do pobede nad Timbervulvsima i korak bliže finalu Zapada

Jokić vodi Nagetse do pobede nad Timbervulvsima i korak bliže finalu Zapada

Nikola Jokić proslavio je svoju treću MVP nagradu u NBA ligi postigavši 40 poena, a Denver Nagetsi su u utorak uveče pobedili Minesota Timbervulvse rezultatom 112-97, približivši se tako finalu Zapadne konferencije.

Jokić je dominirao utakmicom, uz 13 asistencija i sedam skokova bez izgubljenih lopti. Aron Gordon je takođe doprineo pobedi sa 18 poena i 10 skokova, dok je Džamal ​​Marej dodao 16 poena.

Iako je Entoni Edvards imao 18 poena za Timbervulvse, to nije bilo dovoljno da zaustavi Nagetse. Karl Entoni-Tauns je predvodio Minesotu sa 23 poena, dok je Rudi Gober dodao 18.

Denver je sada udaljen jednu pobedu od plasmana u finale Zapadne konferencije, dok će Minesota morati da prekine svoj niz od tri poraza u narednoj utakmici kako bi održala šanse za prolazak u sledeću rundu.

Jokić je predvodio Denver u prvom poluvremenu, postigavši 19 poena i odvevši tim na pauzu sa vođstvom od 50-44. Nastavio je da dominira i u drugom poluvremenu, postigavši 16 poena u trećoj četvrtini i povećavajući prednost Nagetsa na 14 poena.

Iako su Timbervulvsi pokušali da se vrate u igru, Jokić je sa ključnim poenima i asistencijama održavao prednost Denvera do kraja utakmice.

Ova pobeda Denvera označava značajan korak ka finalu Zapadne konferencije, dok će Minesota morati da se trgne kako bi zadržala nade za prolazak dalje u plej-ofu.