Janik Siner stiže do finala US Opena za muškarce pobedivši Džeka Drejpera

Janik Siner stiže do finala US Opena za muškarce pobedivši Džeka Drejpera

Janik Siner, trenutno najbolje rangirani teniser, ostvario je pobedu nad Džekom Drejperom rezultatom 7-5, 7-6 (3), 6-2, plasirajući se tako u svoje prvo finale na Otvorenom prvenstvu SAD-a, a drugo na Grend slem turnirima ove godine. Oba igrača su tokom meča primili tretman od trenera u vlažnom popodnevu u petak.

Siner, 23-godišnjak iz Italije koji je nedavno oslobođen optužbi za doping, tokom meča je zatražio masažu leve ruke nakon što je pao tokom poena u drugom setu. Istovremeno, Drejper, 22-godišnjak iz Britanije, dobio je medicinsku pomoć nakon što je imao problema na terenu.

Takođe, bilo je neobično videti korišćenje usisivača kako bi se očistilo povraćeno zelenilo iza osnovne linije gde je Drejper imao incident. Sve se odigralo na stadionu Artur Eš, gde je temperatura prelazila 70 stepeni, uz vlažnost vazduha veću od 60%.

Siner je već osvojio Australijan open ove godine i sada će se boriti za svoj drugi Grend slem trofej u nedelju protiv pobednika između Tejlora Frica i Frensis Tiafoa.

U drugom polufinalu za muškarce, Fric i Tiafo su trebali igrati meč, koji je bio prvi duel Amerikanaca u Njujorku u poslednjih 19 godina. Pobednik bi postao prvi Amerikanac u finalu Grend slema od Endija Rodika 2009. godine. U ženskom finalu, Džesika Pegula će se suočiti sa Arinom Sabalenkom iz Belorusije.