Jamal nadigrao španskog saigrača Vilijamsa u pobedi Barselone nad Atletik Bilbaom od 2:1

Jamal nadigrao španskog saigrača Vilijamsa u pobedi Barselone nad Atletik Bilbaom od 2:1

U subotu je Barselona pobedila Atletik Bilbao sa 2-1 u prvom meču sezone, istakavši mlade talente Laminea Jamala i Nika Vilijamsa. Jamal je postigao prvi gol, dok je Robert Levandovski doneo drugi trijumf Barseloni sa svojim pogotkom.

Jamal je impresionirao u 24. minutu svojim karling udarcem koji je podsetio na majstorije Lionela Mesija. Vilijams i Jamal su razgovarali pre i posle meča, sa Jamalom koji nije otkrio detalje razgovora, samo naznačivši da su dobri prijatelji.

Oihan Sanset je izjednačio rezultat sa penala, ali je Levandovski ponovo doneo prednost Barseloni u 75. minutu. Hansi Flik, novi trener Barselone, dao je priliku mladim talentima poput Jamala i Kubarsija.

Barselona je pokazala interesovanje za potpisivanje Vilijamsa iz Atletik Bilbaa, a Flik je pružio podršku Vilijamsu nakon meča. Atletik je bio primoran da koristi golmana iz omladinskog tima zbog povreda glavnog golmana.

Dva tima su imala sedam reprezentativaca Španije sa Evropskog prvenstva 2024. Domaćin Osasuna je takođe ostvarila pobedu, savladavši Majorku sa 1-0.