Siner svoju sezonu 2024. otvara pobedom u prvom kolu Australijan opena

Siner svoju sezonu 2024. otvara pobedom u prvom kolu Australijan opena

Janik Siner, četvrti nosilac i italijanska teniska zvezda Dejvis kupa, započeo je svoj put na Australijan openu pobedom u prvom kolu protiv Botića van de Zandšulpa rezultatom 6-4, 7-5, 6-3. Siner je uživao u podršci publike, a posebno su se istakle zastave i kostimi u čast njegovog prijatelja Karota Bojsa, koji je bio prisutan u publici. Ovo je Sineru prva pobeda od novembra prošle godine, kada je pobedio Novaka Đokovića i osvojio Dejvis kup.

U ženskom singlu, Lejlah Fernandez, finalistkinja US Opena 2021, takođe je prošla u drugo kolo pobedivši Saru Bejlek sa 7-6 (5), 6-2. Fernandez je naglasila da iako meč nije bio savršen, bila je srećna što se izborila sa teškim trenucima.

Osim toga, Andre Agasi, četvorostruki šampion Australijan opena, pridružio se ceremoniji odavanja počasti Evon Gulagong Kouli na 50. godišnjicu njene prve titule na Australijan openu 1974. godine. Organizatori su se takođe pobrinuli za spektakularno otvaranje turnira, najavljujući još dve nedelje uzbuđenja i teniske akcije.